Vi tar med smitte i bagasjen hjem – Antibiotika.no

«At den viktigste kilden til antibiotikaresistens i Norge er reisende, som har med seg hjem resistente bakterier i bagasjen, er noe vi ønsker at også du skal være klar over», skriver overlege og forskningsansvarlig ved KAS i innsiktsartikkelen som ble publisert i Bergens Tidende lørdag 23. april 2016.

uten-navn«Vi skal selvsagt fortsette å bruke antibiotika ved alvorlige infeksjoner, men for at antibiotika fortsatt skal virke i slike situasjoner, må vi slutte å bruke antibiotika ved tilstander som går over av seg selv. Her må vi alle gjøre vårt om vi skal nå målet, slik at også våre barn og barnebarn kan få nyte godt av virksomme antibiotika. Vi må igjen spille på lag med bakteriene!»

Hele artikkelen er tilgjengelig på Bergens Tidenes nettsider Vi tar med smitte i bagasjen hjem.

 

Publisert 25. april 2016