Antibiotikaresistens på agendaen for Nordisk ministerråd – Antibiotika.no

Nordisk Ministerråd er samlet til møter i Ålesund 26.-28. juni 2017. Tirsdag 27. juni er antibiotikaresistens i et «One-Health»-perspektiv på agendaen. Verter for møtet er landbruks- og matminister Jon Georg Dale, fiskeriminister Per Sandberg og helseminister Bent Høie.

programmet står blant annet presentasjon av suksesshistorien med å redusere bruken av antibiotika i fiskeoppdrettsanlegg i Norge og håndtering av MRSA – et godt eksempel på en «One Health»-tilnærming.

EU Commissioner for Health and Food Safety, Vyentis Andriukaitis, presenterer hvordan EU jobber med antibioikaresistens i et «One Health»-perspektiv og Professor Dame Sally Davies (Chief Medical Officer in the UK) presenterer blant annet et samarbeid om antibiotikaresistens startet opp etter AMR-deklarasjonen som ble undertegnet av FNs generalforsamling i 2016. Begge deltar i paneldebatt med de tre norske ministerne.

Møtet kan følges på nett-tv Toppmøte om antibiotikaresistens i Ålesund

NRK Møre og Romsdal har publisert nyhetssak fra møtet -Det er en dramatisk situasjon og presenterte også saken i nyhetssending Antibiotikabruken skal ned.

 

Publisert 27. juni 2017