33 000 mennesker dør av antibiotikaresistens i Europa årlig – Antibiotika.no

En ny studie publisert av Det Europeiske smitteverninstituttet (ECDC) viser at 33000 mennesker dør av antibiotikaresistens i Europa årlig, hvor om lag 70 dødsfall skjer her i Norge.

Selv om antibiotikaresistens er betydelig økende i Europa, er det fortsatt mulig å gjøre mye for å snu utviklingen.

  • De viktigste tiltakene vi kan gjøre både i Norge og globalt, er å redusere forbruket av antibiotika. I tillegg må vi sikre at gode smitteverntiltak hindrer spredningen av resistente bakterier, og bidra til forskning og utvikling av nye typer antibiotika, sier Elstrøm i pressemeldingen fra Folkehelseinstituttet.

Les pressemeldingen publisert på Folkehelseinstituttet: Antibiotikaresistens er årsaka til 33 000 dødsfall kvart år i Europa

Studien finner du her: Attributable deaths and disability-adjusted life-years caused by infections with antibiotic-resistant bacteria in the EU and the European Economic Area in 2015: a population-level modelling analysis