Nytt forskningsprosjekt ved ASP: bedre behandling av bihulebetennelse – Antibiotika.no

Antibiotikasenteret for primærmedisin har fått innvilget 15 millioner kroner fra Norges forskningsråd for å studere hvordan bihulebetennelse kan behandles mest mulig effektivt, trygt og bærekraftig. Bihulebetennelse er den tilstanden der det brukes mest antibiotika, selv om antibiotika ofte ikke hjelper. I en av studiene skal vi undersøke om øyedråper kan hjelpe bedre enn antibiotika. Øyedråper har nemlig vist seg som et lovende alternativ til antibiotika i en liten undersøkelse.

Postdoktor Sigurd Høye ved Antibiotikasenteret for primærmedisin håper forskningsprosjektet vil føre til en mer effektiv behandling av bihulebetennelse og mindre antibiotikabruk og resistente bakterier både i Norge og internasjonalt.

Les artikkelen publisert på NRK: Ny studie kan gi kraftig kutt i antibiotikabruk

Overskriftsbilde hentet fra: Wikimedia Commons
Sigurd Høye