Kronikk: Antibiotikaresistens er et ekstremt gjenstridig problem – Antibiotika.no

«Antibiotikaresistens er en global helseutfordring som det er vanskelig å finne effektive politiske tiltak mot. Dette kan forklares med at antibiotikaresistens er et såkalt gjenstridig problem som krever langsiktig endring av utviklingsforløpet», skriver Jasper Littmann (Folkehelseinstituttet) og Gunnar Skov Simonsen (NORM) i en kronikk i Tidsskriftet.

Antibiotikaresistens påvirker så mange politiske handlingsområder på så mange kjente og ukjente måter at det er vanskelig å forutsi kostnader som vil oppstå i framtiden. Hvis vi skal lykkes med å bekjempe antibiotikaresistens, må innsatsen økes både i Norge og i verden som helhet. Les hele kronikken på nettsidene til Tidsskriftet for den norske legeforening Antibiotikaresistens er et ekstremt gjenstridig problem