Myter om antibiotika står for fall – Antibiotika.no

-Antibiotika administrert intravenøst er alltid mer effektivt enn når det er gitt i tablettform.

-Flere antibiotika gir bedre effekt enn behandling med ett middel alene.

Det eksisterer mange medisinske myter, og i en artikkel diskuterer amerikanske «Duke Stewardship Network» ti myter om diagnostikk og behandling av infeksjonssykdommer i sykehus. Mytene blir diskutert opp mot nyere, vitenskapelige data.

Les artikkelen her: Top Myths of Diagnosis and Management of Infectious Diseases in Hospital Medicine

Denne artikkelen er fulgt opp med en ny publikasjon der myter knyttet til forskjellige antibiotika diskuteres, som at Doxycyklin er kontraindisert til gravide og barn: Antibiotic Myths for the Infectious Diseases Clinician

 

Publisert 13.09.23