Hurtigdiagnostikk bidro til riktig antibiotikabehandling raskere – Antibiotika.no

Hurtigdiagnostikk av blodkulturer bidro til at riktig antibiotikabehandling ble gitt raskere ved Helgelandssykehuset.

Helgelandssykehuset har ikke eget mikrobiologisk laboratorium, og har lang transporttid til laboratorium i Bodø. I et prosjekt ble positive blodkulturer undersøkt med PCR-basert hurtigdiagnostikk. De identifiserte riktig mikrobe i gjennomsnitt 1,88 dager raskere enn ved konvensjonell dyrkningsbasert diagnostikk. I 27 % av tilfellene kunne man gå over til målrettet antibiotikabehandling på et signifikant tidligere tidspunkt.

Les hele artikkelen i Journal of Pathology, Microbiology and Immunology. FilmArray (BCID2) provides essential and timely results in bloodstream infections in small acute care hospitals without conventional microbiology services

Prosjektet er også omtalt av NRK: Denne maskinen kan revolusjonere behandling av alvorlig syke i distriktene

Foto: Helse Bergen

 

Publisert 27. februar 2024